Харчування
Рейтинг кормів преміум-класу 2026 — що реально варте своїх грошей?
ДА
Привіт! Хочу зібрати реальні відгуки про корми преміум-класу. Бачу купу реклами, але хочеться почути від реальних власників. Апельсин зараз на Acana — задоволений, але корм подорожчав. Цікавлять: Orijen, ProPlan, Hills Science Diet, Josera, Carnilove. Хто що думає?
Відповіді (7)
НА
НаталіяСпеціаліст
🐕 Бордер-колі «Стріла»
Це міф що "дорожче = краще". Реальні критерії оцінки корму: 1) Перший інгредієнт — назване м'ясо (не "борошно", не "субпродукти"). 2) Вміст білка не менш 26–28%. 3) Вміст жиру 12–16%. 4) Без кукурудзяного сиропу, штучних барвників. 5) Відповідність AAFCO або FEDIAF стандартам. За цими критеріями: Orijen, Acana, Carnilove — гідні. ProPlan — середній рівень але стабільна якість.
СВ
СвітланаЗаводчик
🐕 Лабрадор, Золотистий ретривер «Помет»
За 12 років роботи з ретриверами перепробувала багато. Найкращі результати за шерстю, вагою та аналізами крові: Orijen (але дорогий), Acana (золота середина), Carnilove (особливо лінія для активних). Hills — добрий корм для терапевтичного харчування, але для здорових собак є кращі варіанти.
МИ
Михайло· Досвідчений власник (5 р.)
🐕 Лабрадор «Барон»
Барон пробував Royal Canin Labrador, Purina ProPlan, зараз на Brit Care. Чесно: різниці в самопочутті великої не помічаю між ProPlan і Brit Care. Але Brit Care коштує на 30% менше. Можливо якість інгредієнтів відрізняється на папері, але практично — мій лабрадор однаково щасливий 😄
АН
Андрій· Власник (3 роки)
🐕 Англійський бульдог «Черчіль»
Royal Canin Bulldog — і я не відступлю. Розумію що всі кажуть "є краще". Але Черчіль на ньому 4 роки без алергій, без шлункових проблем, шерсть нормальна. Навіщо міняти те, що працює? До того ж форма кібла у Royal Canin Bulldog справді розроблена під щелепу — це не маркетинг.
ГА
ГалинаСпеціаліст
Будь ласка, пам'ятайте: найкращий корм — той, на якому ваш конкретний собака процвітає. Нема універсальної відповіді. Орієнтири: блискуча шерсть без лупи, нормальний стілець (1–2 рази/день, щільний), стабільна вага, гарний апетит, активність. Якщо все це є — не міняйте без причини.
ХР
Христина· Новачок (1 рік)
🐕 Вельш-корги Пембрук «Вафля»
А я оце вивчила склад Acana і Orijen — вони від одного виробника (Champion Petfoods)! Просто Orijen більше білка і "свіжого" м'яса. Вафля на Acana — шерсть блискуча, животик нормальний. Мені здається для корги яка не спортсмен — Acana ідеально підходить.
ДА
ДаріяСпеціаліст
🐕 Померанський шпіц «Апельсин»
Дякую всім! Резюмую: Orijen/Acana — преміум з кращим складом, Carnilove — хороший варіант для активних, ProPlan — стабільна середина, Royal Canin — є спеціалізовані лінії під породи де це має сенс. Залишаємось на Acana — і Апельсин задоволений 🍊
Увійдіть, щоб відповісти
Натисніть "Увійти" у шапці сайту